30'una mı geldin? Eyvah!

27-08-2022 23:35
30'una mı geldin? Eyvah!
30lu yaşlar cildin yaşlanma belirtilerini kendini yavaş yavaş gösterdiği zamanlardır. Çünkü 25 yaşından sonra kolajen üretimi yavaşlar ve buna bağlı olarak 30-40 yaş sonrası bu etkiler net bir şekilde gözlenmeye başlar. IVA NATURA ürünleri ile 30’lu yaşlarımızda cildimiz sağlıkla nasıl parıldar, gelin bir bakalım. 

30’LARINDA SAĞLIKLI BİR CİLT NASIL OLUR? 


30’lu yaşlarda sağlıklı bir cilt için uyurken cilt kendini yenilemeye çalıştığından, iyi bir gece kremi ya da losyonu ile cildinizin gece çalışmalarını desteklemeyi ihmal edilmemelidir. Temizliği iyi yapılmayan ciltte, yaşlanma etkileri daha net görülür. Bu nedenle yaş kaç olursa olsun yaşlanma etkilerine karşı mutlaka cilt temizlenmelidir. İyi bir cilt temizleyici ise, cildini gergin, rahatsız, veya yağlı bırakmayacak, yıkadığında cildini normal elastikiyetinde hissedeceğin bir ürün olmalı. Bu noktada her türlü sabun ile yüzünü yıkamaya elveda diyebilirsin, çünkü sabun, cildini kurutur, gerer ve cildinin alt tabakasındaki yağın yüzeye, kendini korumak amaçlı adeta arenada savaşa çıkar gibi cildinin ön yüzüne hücum etmesine sebep olur. 30’lu yaşlardan sonra sivilce, akne ve yağ bezeleri ile uğraşmak ve onları yok etmeye çalışmak, 20’li yaşlara göre çok daha büyük psikolojik bir savaş. Bu sebeple, bu tip problemleri önleyecek olan, yumuşak ve iyi bir temizleyici, işini görecektir. 

 

IVA NATURA Likit temizleyici içerisinde bulunan Aloe Vera suyu, Lavanta suyu, Sabunotu özü, At Kestanesi özü, Kekik suyu, Mersin suyu, Gül suyu, Lavanta yağı cildini temizlerken nem oranını korumasına yardımcı olan IVA NATURA Likit Temizleyici yüzünü her gün yıkarken rahatlıkla kullanabilirsin.


 

Özellikle 30’lardan sonra göz çevresindeki derinin çok ince ve hassas olması, yaşlanma belirtilerinin yoğun bir şekilde görülmesine sebep olur. Göz çevresine ayrı özen gösterilmeli, gözler kalbin aynası! Özellikle 30’lu yaşlarda, göz çevresi doğal yaşlanma belirtilerinin net görülmeye başlandığı bölgedir. Bu belirtileri azaltmak için göz çevresine ayrı bakım yapmak gerekiyor. Göz çevresine sürülen kremi parmak uçlarınızla tüm gözünüzün etrafına yedirirken, ritmik vuruş hareketleri ile bölgedeki kan dolaşımını her gün hızlandırabilirsiniz. Böylelikle göz-altı torbalarının azalmasına kreminiz kadar parmaklarınız da yardımcı olmuş olacaktır. Ayrıca, özellikle sabahları, göz kreminizi sürmeden önce, buzlukta bir buz kabında beklettiğiniz bir küp buzu göz çevreniz etrafında gezdirmeniz, gün boyu yüz hareketleri ve mimiklerden yorulacak olan göz çevrenizin canlanmasına ve akşamdan kalma yorgun görüntünüzün azalmasına yardımcı olabilir. Göz çevresini uyaracak acı biber bitkisinin özleri ile elde edilmiş IVA NATURA Göz Kremi ile de, güne harika bir başlangıç için hazırsınız! Öncelikle,  göz çevresini ve tüm yüzü korumak için, güneş kremsiz asla dışarı çıkılmamalı. Güneşin zararlı UV ışınlarının en net göstergesi ciltte yaşlanma etkisini hızlandırmasıdır. Bu noktada sadece yaz mevsiminde değil dört mevsim cildinizi, UV ışınlarına karşı korunmayı ihmal etmemek gerekir.

Yüz bakımında ise, 30’larında, cilt sağlığı için doğru bir cilt bakımı rutini oluşturulmalıdır. 30’lu yaşlardan sonra cilt bakımında kullanacağın ürünler, yaşınla paralel olmalıdır. Bu noktada da yapmak gereken, tam olarak cilt tipine uygun ürün kullanmaktır. IVA NATURA Anti Aging Nemlendirici Krem ile ciltteki zamanın etkilerini yavaşlatıp, cildin nem ihtiyacını karşılayabilirsin. İçeriğindeki Aloe Vera Suyu ve Ölmez Çiceği sayesinde yüzde oluşmuş ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olurken,  Shea Yağı  ve Aloe Vera  sayesinde gün boyu ihtiyacın olan nemi sağlar. 30’larında yapılacaklar listemiz uzunken, cildimize ayıracağımız birkaç dakika, günlük rutinimize ekleyeceğimiz birkaç basit hareket ile hem cilt sağlığımızı, hem de kendimizi harika hissetmemizi destekliyor.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.