Cilt lekeleri neden oluşur?

20-06-2022 09:53
Cilt lekeleri neden oluşur?
Vücuda, gözlere, saçlara ve cilde rengini veren "Melanin” isimli renk pigmentleridir. Melanin pigmenti vücut tarafından üretildikten sonra diğer cilt hücrelerine yayılarak cilde eşit görünümde bir renk vermektedir. Cilt lekeleri bu durumlar da hücreler belli noktalarda toplanarak ben ve çiller gibi ciltte renk bozukluklarının oluşmasıyla oluşur. 

Ciltteki oluşan lekelerin çeşit ve nedenlerini sıralayalım:
Yaşlanma etkileri ile oluşan cilt lekeleri,
Güneş sebebiyle oluşan cilt lekeleri,
Diyabet nedeniyle oluşan cilt lekeleri,
Yanlış beslenme ile oluşan cilt lekeleri,
Günlük hayatta maruz kalınan dış etkenler (yaralanma, kirli hava vb.) gibi farklı birçok etken sebebiyle oluşan cilt lekesi oluşabilmektedir.

CİLT LEKELERİ NASIL GEÇER?

Cilt lekelerine karşı sunulan yaklaşımlarda uygulanacak yöntemler lekenin oluşum nedenine bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Günümüzde cilt lekelerine karşı yapılan bakımlar, doğal, kozmetik ve medikal yöntemlerle başarılı bir şekilde sürdürülebilmektedir. Cildi düzenli olarak temizleyip lekelerin ortaya çıkmasına neden olan iki ana faktör olan yüzey yağlarını ve bakterileri temizlenmesine yardımcı olacaktır.

DOĞRU YÜZ TEMİZLEME ÜRÜNLERİ SEÇİN

Doğru yüz temizleme ürünleri seçilmesi ciltteki lekeler kolay geçmesini sağlar. Cilt lekelerini önlemek için cildin nemini tamamen çıkaran ve asitlik dengesini bozan güçlü, sülfat bazlı temizleyiciler veya sabunları kesinlikle kullanmayın. 

IVA NATURA organik cilt bakımı ürünleri ile rutin cilt bakımını oluşturabilirsiniz. Likit Temizleyici ile yüzünüzü temizleyip, sonrasında Organik Yüz Peelingi ile cildin daha saydam ve parlak görünmesine yardımcı olurken, Leke Karşıtı Kremini kullanarak ciltte oluşan lekelerden kurtulmaya, parlak bir cilde sahip olmaya var mısınız?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.