Daha sürdürülebilir bir güzellik ritüeli için 3 ipucu

03-03-2022 14:47
Daha sürdürülebilir bir güzellik ritüeli için 3 ipucu

Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda biraz daha iyisini yapmaya çalışıyoruz, değil mi? Bez çantalarınız var, kartonlarınızı geri dönüşüm için topluyorsunuz, peki ya güzellik rutininiz? Yapabileceğiniz ÇOK fazla şey var, ancak bugün size gezegene karşı biraz daha nazik olmak için ufak ipuçlarını paylaşacağız.

MUSLUĞU KAPATIN

Bu çok küçük bir değişiklik ama su ve enerji tüketiminizde büyük bir fark yaratabilir. Bu nedenle dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken veya saç kremi kullanırken su kaynağınızı kapatın. Eğer üstesinden gelebilirseniz, biraz daha soğuk bir duşun dolaşımınızı hızlandırdığını ve uzun vadede cildiniz ve tırnaklarınız için daha iyi olduğunu bilin. Ayrıca, bazı çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde daha soğuk dereceleri seçerek yıkamaya başlayabiliriz.

GERİ DÖNÜŞÜM

Güzellik ürünlerinizden arta kalan kapları, kavanozları, şişeleri geri dönüşüm planına dahil etmek istiyorsanız, eğer ürünün ambalajı geri dönüştürülebilirse bunu geri dönüşüm kutularına atmak faydalı olacaktır. Ancak çoğu zaman, evdeki çöp poşetine doğru yolculuğa çıkan bu ambalajları, evde de yeniden kullanarak, sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilir ve öte yandan yaratıcılığımızı geliştirebiliriz.

YENİDEN KULLANILABİLİR BEZLER

Kulağa çok gelişigüzel geldiğini biliyorum ama pamuk pedler, çok kullanışlı olsalar dahi, cildimizi her gün tonik ile silerken veya makyajımızı temizlerken her gün çöpe eklediğimiz bir başka atık oluyor. Bunun yerine, yeniden kullanılabilen bezler ve diğer materyalleri kullanmak çok daha sürdürülebilir bir yol, öyle değil mi?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.