Dermoorganik kozmetik: cilt bakım ürünlerinde yeni bir bakış açısı mı?

29-03-2022 20:41
Dermoorganik kozmetik: cilt bakım ürünlerinde yeni bir bakış açısı mı?

Tüketiciler olarak her birimiz, son yıllarda artan bir bilinçle farklı bir cilt bakımının var olduğunu düşünüyoruz. Yalnızca cilt güzelliğinin de ötesinde, cilt sağlığını koruyucu, tedavi edici ve geliştirici cilt bakım ritüellerinin peşindeyiz. Eskiden yalnızca dermatolojik bir müdahale ertesinde kullandığımız dermokozmetik ürünler, artık raflarda günlük kullanım için de yerini alıyor.

Dermokozmetik ürününü seçen bir tüketici, aslında o anki cilt problemini giderecek etkinin ötesine de geçerek cilt sağlığını uzun süre koruyan sürdürülebilir etkisi olan bir ürün seçmekte. Dermokozmetik ürünler genellikle etkili bilimsel testlerden geçerek formülasyonunu geliştirdiği için, diğer cilt ürünlerine kıyasla daha çok sorun çözmeye yardımcıdır. Burada, dermokozmetik ürünler genelde farmalojik olarak aktif bileşenlerden oluşup deri altına nüfuz ederek fizyolojik değişimlere sebep oluyor. Sonuçta, dermo kozmetikler cilt sorunlarını gidermeye yardımcı oldukları gibi cilt dezenformasyonlarının başta önlenmesine yardım ediyor.

Güneş, yediğimiz toksik maddeler, egzoz dumanı gibi pek çok dış etmene maruz kalan cildimizi korumak için, dermokozmetik ürünlere yönelebiliyoruz. Ancak dermokozmetik ürünleri günlük bakımımızda düşünürken, aynı zamanda dermoorganik ismini verdiğimiz dermatolojik ve etkin formüllü, aynı zamanda temiz içerikli ürünlerin varlığı da göze çarpıyor. Bilimsel testler, kimyasal olmayan, örneğin avokado, shea, aloe vera, jojoba yağları gibi doğal bileşenlerin cilt üzerindeki faydalarını kanıtlamak amaçlı araştırmalar yapmakta. Peki temiz içerik tam olarak nedir?

Temiz içerikli, organik cilt bakım ürünleri

Sentetik ve kimyasal içermeyen, ürünün topraktan çıktığı andan itibaren kimyasal girdilere maruz kalmayan cilt bakım ürünleri organik ve temiz içerikli olarak atfediliyor. Organik cilt bakım ürünleri, cilt için doğal ürünleri kullanmasının yanı sıra, cildin florasını korumaya da büyük yardımcı. Cilt florası, cildimiz üzerindeki binlerce bakteri ve mantar türünün barındığı bir mikrobiyom tabakasıdır ve bu sağlıklı mikrobiyomlar, ne yazıkki koruyucu içeren ürünleri kullandığımızda ölmeye başlarlar ve dolayısıyla bu durum cildin yapısının ve PH dengesinin de bozulmasına yol açabilir. Her gün kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerini kullanmak dolayısıyla ciltte pek çok hastalık ve probleme yol açabiliyor. Organik ve temiz içerikli cilt bakım ürünlerini kullandığımızda sağlıklı mikrobiyomları koruyabiliyoruz ve cildimizi böylece sağlıklı tutabiliyoruz. Şimdi, organik ürünler bu derece faydalı iken, genelde organik cilt bakım ürünlerini henüz denememiş olan kişilerin akıllarında yer eden soru olan "organik ürünler etkili midir?” isimli soruya yanıt arayabiliriz.

Peki dermo organik cilt bakım ürünleri mümkün olabilir mi?

Hem etkili ve bilimsel çalışmalar tarafından onaylanmış bileşenleri içeren, hem de organik ve temiz içerikli ürünlere sahip olmak mümkün. Dermatolojik etki gösterecek kadar etkili bitki bileşenlerini, yoğun AR&GE çalışmaları ile geliştiren bir marka olan IVA NATURA, aynı zamanda organik sertifikalı ve temiz içeriği ile farklı cilt bakım ürünleri sunuyor.

IVA NATURA ise, etkin formülünde lipozom teknolojisini kullandığı için, lipozomun özelliklerinden biri olan cildin bariyer tabakasına cildin fiziksel yapısını değiştirmeden entegre olur. Böylece bitki bileşenleri, cilt tabakasına daha kolayca nüfuz eder ve etkili bir sonuç yaratır.

Cildimiz, her şeyimiz.

Piyasadaki tüm markalar arasında, hem kendimiz için en iyi bakım ürününü seçmek, hem de içeriğine, sertifikasına ve iddiasına dikkat etmek oldukça zor gibi gözükse de ufak bir çaba ile etkili ve organik ürünlerin kendimiz için en iyi seçenek olduğunu görmek zor değil. O halde, cildiniz ve kendiniz için, en iyisini seçmeye ne dersiniz?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.