Hyaluronik Asit hakkında bilmemiz gereken her şey

05-04-2022 08:24
Hyaluronik Asit hakkında bilmemiz gereken her şey
Hyaluronik asit, aslında tüm vücut sıvımızın içerisinde, özellikle %50’si cildimizde, gözlerimizde ve eklemlerimizde bulunan bir moleküldür. Hyaluronik asit, cildi nemlendirme ve elastik bir yapı kazandırmak için elzemdir. Bu sebeple, özellikle günümüzde hyaluronik asit serumlarda, nemlendiricilerde ve diğer kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. 

Hyaluronik asidin cilde faydaları:

Cildin düzenli şekilde nemlenmesi ve nemli kalması oldukça önemlidir. Yağlı ve akneli ciltler de, en az kuru ciltler kadar neme ihtiyaç duyar. Hyaluronik asit, cildi nemlendirdiği gibi, ciltteki nem dengesinin korunmasına yardım eder, böylece cilt aşırı nemli kalmaktan da kaçınmış olur. 
Cilt sarkması, bizler yaş aldıkça gelişen bir durum. Yaş ilerledikçe, cildin elastik yapısında azalma oluyor.
 
Hyaluronik asit, cildin genel olarak daha sıkı durmasına yardım eder ve yüz hatlarını sıkıştırdığı için, daha genç bir görünüm kazanmasını destekler. Cilt üzerindeki nem artışı ile beraber ise, ciltte yeni hücre oluşumunu hızlandırır. IVA NATURA Yaşlanma Karşıtı Anti-Aging Krem  ise, içeriğindeki hyaluronik asit ve ölmez çiçek bitkisinden gelen flavanoid ve antioksidan bileşenler sayesinde yaşlanma karşıtı etkin bir rol izler. Cildi aydınlatır, ince kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cildin sağlıklı görünmesine destek olur. 

Hyaluronik asidin faydalarından diğer bir tanesi, cildin daha pürüzsüz durmasına yardım etmesi. Hyaluronik asit, yüzdeki ince kırışıklıkların azalmasına yardım eder ve cildin nem arayışını sonlandırır. Hyaluronik asit aldığımızda, cildimiz kocaman bir bardak su içmiş gibi nemlenir. Böylece daha dolgun ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olunur. Özellikle göz çevresindeki ince kırışıklıklar için, IVA NATURA 3 Etkili Göz Çevresi Krem'i kullanabilirsiniz, Hatay Samandağ yöresinden elde edilen biber özlerini içeren bu krem, göz çevresine sürüldüğünde, hyaluronik asit sayesinde zaman içerisinde ince çizgilerin azalmasına yardım eder. 
 
Hyaluronik asidin saça faydaları:

Cilt için olduğu kadar, saç için de oldukça faydalı olan hyaluronik asit, saçların güçlenmesine yardım eder, saçın daha parlak ve yumuşak görünmesini sağlar. Saç derisinin nem dengesini sağlayarak, saçların daha sağlıklı uzamasına yardım ederken, saç uçlarındaki kırılmış görünümü azaltmada üstün rol oynar. Hyaluronik asit bu denli faydalı iken, bu bileşeni içeren şampuanları günlük bakım rutininize ilave etmek saçınızın sağlığı ve görünümü açısından önemlidir. 
IVA NATURA Hacim Veren Şampuan, içerdiği hyaluronik asit ve bitki özleri sayesinde günlük bakımı sağlarken, IVA NATURA Besleyici Şampuan ise içerdiği atkuyruğu bitkisi sayesinde etkili bir temizlik ve canlılık sağlar. 

Cildimize ve saçımıza özen göstermek için hiçbir zaman geç değil. Özetle, hyaluronik asit cilt ve saç bakımı için önemli olduğu görülüyor. IVA NATURA ürünleri ise, cilt ve saç bakımı için gereken temiz içerikli ve etkin formüllü tam bir bakım sağlıyor. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.