Kadınlarda saç dökülmesi nedenleri

25-02-2022 16:17
Kadınlarda saç dökülmesi nedenleri

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri birçok farklı faktöre bağlı olmaktadır. Sitemizde yer alan içerikler sayesinde sizlerde kendi saç dökülme nedenlerinizi tespit edebilirsiniz. Sitemiz üzerinden edinebileceğiniz veriler genel bilgi amaçlı hazırlanmış olup, herhangi bir uzman görüşü kapsamamaktadır. Saç dökülme probleminde uzman doktorlardan destek almanız gerekebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz.

IVA NATURA garantisi altında üretilen organik ürünlerimize göz atmak için tıklayınız.

Sağlıklı, uzun ve parlak saçlar toplumumuzda özellikle kadınlar için güzelliğin ideali olarak kabul edilir. Bu nedenle , kadınlarda saç dökülmesi sadece görsel bir sorun değildir: Etkilenenlerin çoğu, saç seyrelmesinden ve başlarındaki kel noktalardan büyük ölçüde muzdariptir. Peki kadınlarda saç dökülmesi neden olur? Nedenlerine bir bakalım.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerde oluşan sebeplerden çok daha farklı sebeplere bağlı olabilir. Ancak, saçlarınız inceldikçe ve hafiflerse, bu genellikle kadınlar için kozmetik bir sorundur. Saç dökülmesinin bir sonucu olarak özgüveniniz genellikle sarsılır ve bu durumdan hiç hoşnut olmasınız. Uzmanlar, normal bir bireyin bir süre boyunca günde 100'den fazla saç kaybettiğinde saç dökülmesinden bahsetmektedirler.

Saç dökülmesini başarılı bir şekilde tedavi edebilmek için saç dökülmesine neyin neden olduğunu bilmeniz gerekir.

Hormonlar: saç dökülmesinin en büyük nedeni

Kadınlarda saç dökülmesi, genellikle güçlü hormonal dalgalanmaların olduğu yaşamın evrelerinde ortaya çıkar. Bunlar:

· Ergenlik

· Gebelik

· Doğum

· Menopoz

· Hormonal bozukluklar

· Kullanılan ilaçlar olarak listelenebilir.

Yaşamın bu evrelerindeki hormonal dengesizlik nedeniyle birçok kadın, altta yatan bir hastalık olmaksızın daha fazla saç kaybeder. Hormon dengesi bir süre sonra tekrar düzelir ve saçlar yeniden kaldığı yerden çıkmaya devam eder.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir

Saç dökülmesini tedavi edebilmek için saç dökülmesinin nedenini bilmek oldukça önemlidir. En yaygın saç dökülmesi türleri şunlardır:

· Hormonal-kalıtsal saç dökülmesi

· Dairesel saç dökülmesi

· Diffüz saç dökülmesi

Tedavi, mevcut nedene bağlı olarak değişir. Hangi soruna sahip olduğunuzu bilmiyorsanız, bir doktora görünmenizde fayda vardır. Alanında uzman bir dermatolog sizler için en doğru tavsiyeleri verecektir. Saç dökülmelerine engel olmak için yapabileceğiniz ufak önlemler için aşağıda verilen liste tam size göre.

Dengeli beslenme

Sağlıklı saçlar için önemli bir yapı taşı dengeli beslenmedir. Vücudumuzun tüm metabolik süreçlerin sorunsuz çalışması için birçok farklı besine ihtiyacı vardır. Güçlü ve sağlıklı saçlar için vücudun ihtiyacı olan vitaminler aşağıda verilmiştir.

· Çinko

· Bakır

· Magnezyum

· A vitamini

· D vitamini

Güzel saçlar için biotin

Biotin, B grubundan suda çözünen bir vitamindir. Bir dizi metabolik süreçte ve belirli yağ ve amino asitlerin parçalanmasında yer alır. Vücut gıda yoluyla çok az biyotin alırsa, diğer şeylerin yanı sıra cilt değişiklikleri ve saç dökülmesi meydana gelir. Bununla birlikte, yetersiz bir biyotin arzı son derece nadirdir. Örneğin, çok fazla çiğ yumurta yiyen bir kişide biyotin eksikliği gelişebilir.

Sağlıklı yaşam tarzı

Sağlıklı bir yaşam tarzı saç dökülmesini önlemenin iyi bir yoludur. İyi olduğun zaman, saçın da bunu gösteriyor! Diyetinizi değiştirdiğinizde veya daha fazla egzersiz yaptığınızda yeni saçların otomatik olarak filizlenmediği doğrudur. Ancak uzun vadede, tüm organizma bundan faydalanır. Burada bahsettiğimiz birkaç günlük ipucunu takip ederseniz, kendi cildinizde daha zinde, daha sağlıklı ve daha rahat hissedeceksiniz. Saçınızda değişim yaratmaya var mısınız?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.