Yeni yıl için yeniden yap!

01-12-2021 17:59
Yeni yıl için yeniden yap!
Yeni yıl yaklaşırken, yeni umutlar ve kendimize verdiğimiz sözleri tekrar gündemimize alıyoruz. Dünya’nın geçtiği bu karanlık zamanlardan, umutla gökyüzüne bakıyoruz. Üzerimize gelen kasveti, umutla ve sevdiklerimizle aşmaya çalışıyoruz. Kendimize daha çok döndüğümüz, kendimizle daha çok ilgilendiğimiz bu dönemde, sağlığımızı her zamankinden daha çok önemsiyoruz. İnsan olarak yediğimiz, içtiğimiz, dokunduğumuz her şeyde sağlığımızın nasıl etkilendiğini bilerek, daha bilinçli yaşamaya çalışıyoruz. Peki sene biterken biz neler yapabiliriz?

Bu sene, olmayacak diye ısrarla karamsarlığa kapıldığımız tüm isteklerimizi hayallerimizi bir deftere yazabiliriz, bir kağıda resim olarak dökebiliriz. O an kendinizi nasıl ifade etmek istiyorsanız o şekilde ifade edin.

Hayallerimizin yanı sıra, belki eskiyi yeniden kullanmak, evimizde sürdürülebilir bir dünya yaratabiliriz. Belki de yeni yıla, kendin yap yöntemleri ile değerlendirebileceğimiz ne varsa yeniden kullanarak başlayabiliriz. Eski bir bardağa veya ucu hafif kırılmış bir kavanoza tohum ekin veya ufak saksınıza yuva yapın. Fesleğen, biberiye gibi çabuk büyüyen bitkiler ekebilir, mutfağınızda yemeklerinize, salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Yine eski cam, pet şişi gibi kavanozlarımızı iplerle sarabiliriz. Bu şekilde kendimize çalışma masamız için kalemlik, mutfak için kaşıklık gibi basit ama yeniden hayata dönmüş güzellikleri katabiliriz. Eski kıyafetlerimizi evcil dostlarımıza oyuncak olacak şekilde dönüştürebiliriz veya içini doldurup keyifle dinlenebilmeleri için yastık yapabiliriz.

Atmak üzere olduğumuz bitmiş makyaj veya cilt bakımı kaplarımızı, ufak eşyalarımızı alması için yeni depo alanı olarak kullanabiliriz. Bitmiş bir cam gündüz kremi kabının artık ataçlarımızı bir arada tutan bir yardımcı olabileceği gibi. Tüm bu aktivitelerden kendimize en iyi olanı seçerken, aslında yaratıcılığımızı da kullanmış oluyoruz. Yeniliğin, umudun, iç huzurun aslında kendimiz ile geçirdiğimiz ve yaratıcılığımızı konuşturduğumuz bu ufak anıların bir arada toplanmasından oluştuğunu hatırlayabiliriz.  Yeni yıla kendimiz için en iyi olacak şeylerden biri olan sakinliği seçebiliriz. Kendimize bir özel alan yaratabiliriz. Bu özel alan belki en sevdiğimiz koltuğun sol köşesi, belki bir odada ufak bir masa, belki de balkonumuz. Bu alanda olduğumuzda sakinleşebilir, yeniden umutlanabilir, dışarıdan topladığımız stres ve sıkıntıyı atmak için bir başlangıç yapabiliriz.

Sağlığımıza yatırım yaptığımız şu günlerde, umudumuza, mutluluğumuza da yatırım yapalım, ne dersiniz?
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.